Jump to content
Get Synergy | Open a support ticket
Symless Forums
Vadim Dyachenko

Trouble with multi-language input

Recommended Posts

Vadim Dyachenko
Hi. I've bought Synergy just earlier today - from the first impression, works quite better than Mouse Without Borders. I've quickly bumped into a small problem though. I have two devices - a desktop computer (server), and an average-sized x86 tablet (client). Both are running an English version of Windows 8.1 32-bit. Both have two input languages - English and Russian. The problem is: 1. Switching languages (set to Ctrl+Shift, if that matters) while on the client machine doesn't work as intended - indeed, it switches the language, but if the server' language is set to English, it'll continue sending English text. What is the expected course of action about this? 2. If I change the language to Russian while on the server, switch to client, and try typing something, Cyrillic characters will not successfully "get through", turning into question marks "?". Numbers and punctuation still work correctly (and with keyboard layout differences in mind). I assume that this is an encoding problem, but I haven't found any way to adjust it neither in the options nor on text_config wiki page. Quite curiously, at the same time copying text via clipboard works though. I would imagine that this would be more or less of a common and easily resolvable problem, but so far I was unsuccessful in my searches by related queries.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Igor Kuzmin
+1 ! Server's keyboard visually change input language on "client", but really print language, that set on server.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jung

similar problem here.

OSX 10.12.6 server, Win10 client. Works fine when server's input language is set to English, but no output registered when server's input language is in Korean.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ziman

Same issue here.

Dose not the issue solved yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dmytry Kulkov

Exactly the same problem. If the server ENG on the client ENG and perklyuchaetsya ENG-RUS. If on the server RUS, on the client RUS and does not switch.

This is very disturbing. I bought the paid version, I thought everything would be fine on the last build. But this is not the case. This is bad, can anything be done about it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alexey Pilyaev

Hello @Dmytry Kulkov @ZimanWhich OS's and Synergy version you are using?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dmytry Kulkov
1 hour ago, Alexey Pilyaev said:

Hello @Dmytry Kulkov @ZimanWhich OS's and Synergy version you are using?

Server: Win10 64-bit or Win7 32-bit, synergy 1.11.0, 1.10.2, 1.8.8 (all combinations)

Сlient: Raspberry pi, synergy 1.11.0 or 1.10.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dmytry Kulkov

Hello! 

How is this problem going? I downloaded the new version 1.11.1 - it's still the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...