Jump to content
Get Synergy | Open a support ticket
Symless Forums
RyanRoberts

Wont run on desktop bootup

Recommended Posts

RyanRoberts

SynergyPro user

Server = Windows 8.1

Client 1 = Raspbian

Client 2 = Raspbian

Client 3 = Raspbian

All 3 Raspbian machines (Raspberry Pi3) have exactly the same set up. Each of the operating systems use the full capacity of the SD card. 2 Clients start Synergy upon desktop boot perfectly every time. One needs a manual start.

All 3 Clients had Raspbian installed the same way.

All 3 Clients had Synergy installed the exact same way with-

sudo apt-get update

sudo apt-get install synergy

Then run through the GUI wizard to set-up, they all work fine. Then I create the file to run Synergy on startup

mkdir -p ~/.config/autostart

nano ~/.config/autostart/synergy.desktop

Then add lines to the autostart file

 

[Desktop Entry]
Name=Synergy Client
Exec=/usr/local/bin/synergyc xxx.xxx.x.xxx
Type=application

When rebooted 2 of the Clients start fine, 1 still needs a manual start. The ONLY difference between them are the 2 that work fine have a 16GB image on the SD card, the 1 that doesn't work has a 64GB image.

This is really puzzling me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paul Suarez

Hi @RyanRoberts. How do you reboot your machine? Also, is that a 64GB SD card with Noobs preloaded? Did you install Raspbian on all of those three SD cards through Noobs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
RyanRoberts

 

All 3 were installed from NOOBS. And, no, I downloaded and copied NOOBS onto the cards myself.

I'm currently working on a solution- I think it' something to do with the version of NOOBS used. The 2 that work fine were created from my original download, the one that doesn't work was from the most recent version available. I'm trying to find which version I originally had!

Share this post


Link to post
Share on other sites
RyanRoberts
2 hours ago, RyanRoberts said:

 

All 3 were installed from NOOBS. And, no, I downloaded and copied NOOBS onto the cards myself.

I'm currently working on a solution- I think it' something to do with the version of NOOBS used. The 2 that work fine were created from my original download, the one that doesn't work was from the most recent version available. I'm trying to find which version I originally had!

After trying a full install and setup from each version of NOOBS released this year, I still can't get Synergy to start on desktop boot on the 64GB version. 

The 2 working ones were setup using NOOBS 2.3.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

×
×
  • Create New...